Кметове на малки населени места предлагат законови промени
Секция: ПОЛИТИКА
29 Септември 2020 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметове на малки населени места предлагат законови промени

/КРОСС/ Очаква се днес кметовете на малки населени места да изпратят предложенията си за законови промени, с които кметовете на общини да бъдат задължени да изпълняват точно бюджетите си, съобщи за "Хоризонт" кметът на Калофер и председател на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници Румен Стоянов.

Следващата среща между кметовете и представители на изпълнителната власт ще бъде по-късно през седмицата, уточни Стоянов.

Миналия четвъртък той и негови колеги разговаряха с министъра на финансите Кирил Ананиев, който от своя страна пое ангажимент да инициира работна група с участието на депутати от бюджетната и от регионалната комисии в парламента. Тогава пред Националното радио Стоянов съобщи, че в момента между 70 и 80% от предвидените пари за малките населени места отиват по предназначение:

"За осветление идват парите, за заплатите, то остава да ни оставят и без заплати. Защото те пък са вход-изход, те са държавни тези пари, които минават само през общините, те не могат да ги спрат. Но, ако имат възможност, аз съм убеден, че и това ще направят".

Очаква се следващата среща по исканите промени от кметовете на малки населени места да бъде в парламента и да се състои до края на тази седмица, уточни Стоянов.