Пламен Димитров: България закъснява с Националния си план за възстановяване и устойчивост
Секция: ИКОНОМИКА
29 Септември 2020 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Димитров: България закъснява с Националния си план за възстановяване и устойчивост

/КРОСС/ България закъснява с изработването на Националния си план за възстановяване и устойчивост, за да има достъп до предвидените за страната ни 25 милиарда лева от Европейския фонд за възстановяване - за това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров на организиран от синдиката форум по проблемите в селското стопанство.

В този план трябва да бъдат формулирани най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране, обясни той:

"Неформално и неофициално ние трябва да представим преди Коледа Националния си план за възстановяване и устойчивост, в който трябва да кажем, какво точно ще правим като идейни проекти, но и като конкретика, щото да постигнем определени параметри, които Зелената сделка изисква от една страна. От друга страна да дадем как дигиталната трансформация ще промени ключовите индустрии на България и ключовите сектори в това число и на ресурсните, какъвто е селското стопанско и по какъв начин тези два процеса ще бъдат входими в следващите 4 години, за които всъщност са тези 25 милиарда".

Селското стопанство, енергетиката и транспортът са трите сектора, които са най-засегнати от така наречената Зелена сделка на Европейския съюз.