Втора тежка катастрофа между Велико Търново и Габрово, движението вече е отворено
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2020 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втора тежка катастрофа между Велико Търново и Габрово, движението вече е отворено

/КРОСС/ Два тежки пътни инцидента само до обяд днес на един и същи път - този между Велико Търново и Габрово.

При единия загинаха на място млад мъж и жена. На друг участък от същия път по-късно при втора катастрофа други двама души пострадаха.

Движението между двата областни града беше затворено за близо четири часа.

Около 11:00ч. пътят беше отворен за движение. Инцидентът, при който загинаха мъж и жена, е станал около 7:30ч. тази сутрин на остър завой, като най-вероятно шофьорът е навлязъл с несъобразена скорост предвид метеорологичните условия, изпуснал е управлението, вследствие на което колата се е преобърнала. Той и спътничката му са загинали на място.

На същия този път между Велико Търново и Габрово, само че малко след Дряново отново рано тази сутрин друг автомобил е самокатастрофирал по идентичен начин. За щастие този инцидент се е разминал без жертви, но двама са пострадали.

Часове наред пътни полицаи пренасочваха леките автомобили и камионите по два обходни маршрута - през Севлиево и по прохода Хаинбоаз през Трявна.

Серия от леки пътни инциденти днес до обяд имаше както на територията на област Габрово, така и на територията на област Велико Търново. Затова от Пътна полиция апелират водачите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.