Арсенал отново пребори Ливърпул след дузпи за 1/4-финал
Секция: СПОРТ
02 Октомври 2020 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арсенал отново пребори Ливърпул след дузпи за 1/4-финал

/КРОСС/ Арсенал се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата, след като отстрани Ливърпул след изпълнение на дузпи с 5:4.
Джо Уилък отбеляза победната дузпа, която прати Арсенал в 1/4-финалите.

Срещата на „Анфийлд" бе повторение на сблъсъка между двата тима от понеделник вечер във Висшата лига, в който мърсисайдци триумфираха след 3:1. Двата отбора бяха направили много промени в редиците си, пазейки сили за срещите от вътрешния шампионат в края на седмицата, като играта бе равностойна през целия двубой. И Ливърпул, И Арсенал имаха своите добри шансове, като домакините уцелиха греда в края на първата част чрез Такуми Минамино, докато изстрел с глава на Роб Холдинг от близка дистанция бе вещо отразен от Адриан.

В крайна сметка се стигна до рулетката на дузпите, където „червените" получиха преимущество след спасената дузпа на Мохамед Елнени, но пропуски на Дивок Ориги и Хари Уилсън пратиха „артилеристите" във фазата на последните осем. Там техен съперник ще бъде носителят на трофея Манчестър Сити, отреди тегленият жребий след края на мачовете в четвъртък. Арсенал отново надви Ливърпул след дузпи, подобно на случилото се за Къмюнити Шийлд през август.

Останалите двойки противопоставят Евертън - Манчестър Юнайтед, Стоук - Тотнъм и Брентфорд - Нюкасъл. Срещите ще се играят на 22/23 декември.