КТ "Подкрепа" и БСК подкрепят удължаването на мярката 60:40
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2020 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КТ "Подкрепа" и БСК подкрепят удължаването на мярката 60:40

/КРОСС/ Националният съвет за тристранно сътрудничество се събира на онлайн извънредно заседание. Социалните партньори ще обсъдят продължението на мярката 60:40, като идеята е тя да работи до края на годината.

Мярката 60:40 със сигурност ще помогне и сега, след като е доказала, че работи, смята президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той припомни, че към момента тя е запазила около 300 000 работни места. Той очаква да се разшири обхватът на дейностите, които попадат в тази мярка и срокът, в който тя ще бъде реализирана. Предолжението е тя да продължи да действа до края на годината и се предвижда още една дейност, свързана с транспорт, да бъде включена.

Зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков обясни, че ще подкрепят промените. Те предлагат дългосрочен характер напред във времето. В момента мярката действително се увеличава до края на годината, но срокът за кандидатстване се увеличава с 3 месеца. В БСК са пъстъпили доста предложения 60:40 да има един траен характер, ясно установен във времето, и са предложени конкретни нормативни текстове.