Кои са отличниците в юбилейното издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България" 2020?
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2020 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кои са отличниците в юбилейното издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България" 2020?

/КРОСС/ В престижните зелени награди, организирани от b2b Media, бяха отличени за 10-ти път най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

Голямата награда грабна Кауфланд България, а „Зелена личност 2020" стана Никола Рахнев, инициатор на Гората.бг.

Голямата награда грабна Кауфланд България


Престижното жури определи кои ще са носителите на призовете в това издание. В него се отличават имената на Надя Маринова - гл. редактор на b2b Mediа и основател на конкурса "Най-зелените компании в България". Марина Стефанова е председател на Българска асоциация на КСО специалистите и консултант по програмата „Business for results" към УНИЦЕФ в България. Катя Димитрова, член на УС на Българската Асоциация на ПР Агенциите и съветник по комуникационните въпроси на Българо-Белгийския бизнес клуб у нас. Собственик на комуникационна агенция Интеримидж. Мила Миленова, ръководител Корпоративни комуникации в ОББ. Инж. Иван Иванов - председател на Сдружение „Българската асоциация по водите - БАВ" от 2012 до 2020 г. Към момента е председател на Управителния съвет на Български ВиК холдинг ЕАД и Фондация „Европейско сътрудничество за бенчмаркинг". Петя Галинова, Marketing officer в Advantage Austria. Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации" в Пощенска банка. Ивелина Василева, председател на парламентарната комисия по опазване на околната среда и водите и зам. председател на комисията по европейски въпроси в Народното събрание. Илиана Павлова от Българската стопанска камара.

Призовете тази година бяха допълнени с нови категории като Зелена иновация в Ковид-19, Зелена инициатива в Ковид-19 и иновация от рециклирани материали. За втори път беше връчена и Голяма награда за цялостно представяне.

Традиционно сред отличените бяха и журналисти, чиито материали са свързани с темите на конкурса. А наградата за „Зелена медия" грабна btv.

Отново, и в това издание, беше връчено специалното отличие „Зелена личност", което след гласуване изцяло онлайн, отиде при Никола Рахнев, а наградата му връчи миналогодишният носител на приза апинистът Атанас Скатов.

специалното отличие „Зелена личност", което след гласуване изцяло онлайн отиде при Никола Рахнев


Никола е човекът, който засажда 1 милион дървета. Той е създател на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България. „Гората.бг" - инициатива, която вече е засадила невероятните 903 000 дървета (да, деветстотин и три хиляди) в България. А тази есен засадените дървета ще станат над 1 милион.

Всички кампании и действия на Гората.бг са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците. А основните цели са: да засаждат повече гори и дървета за България, да правят всяко добро, което може да бъде направено и да променят мисленето и да вдъхновяват хората за добро, с участието на доброволци, млади хора и деца.

До момента участие в стотиците масови събития с доброволци и кампании на Гората.бг, неизменно водени от Никола, са взели над 200 000 българи, от които десетки хиляди деца и млади хора.

Всички отличени може да видите на сайта:
green.b2bmedia.bg

Партньори на събитието:

Загорка, Ивел стил, Българо-румънската търговска камара, Българската стопанска камара, Българското дружество за връзки с обществеността и Българската асоциация на ПР агенциите. Българската асоциация по водите, БАКСОС, Българската асоциация по рециклиране и Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти в България.

Медийни партньори: Manifesto.bg, Вестник 19 минути, faкti.bg, AGRO TV, Espresso news, Агенция Крос, Ins Market, списание Слава.

Основен партньор на конкурса: Пощенска банка.