Постепенно захлаждане у нас в близките дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2020 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Постепенно захлаждане у нас в близките дни

/КРОСС/ Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в широки граници - от 21° в северозападните райони до 33° в югоизточните. В Западна България и над Дунавската равнина ще бъде предимно облачно и на места там ще превали и прегърми.

На морския бряг ще се задържи предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините - в масивите от Западна България ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а след обяд валежи ще има и на места и в Централна Стара планина и Родопите. Температурите ще се понижат и максималните по най-високите върхове ще достигат около 6-7°. В планинските курорти ще са от 16° на Алеко до 22° в Банско. Вятърът ще се задържи умерен, временно силен, все още с посока от югозапад.

В близките дни предстоят валежи, които поради наличието на сахарски прах в атмосферата ще оставят прашни следи. В сряда по-значителна облачност и превалявания ще има в Северна и Западна България. В четвъртък ще вали в почти цялата страна, като по-съществени количества се очакват в северната половина. Температурите ще се понижават и в планините, на надморска височина над 2000 метра, валежите ще са от сняг. В петък и събота отново ще преобладава слънчево време. Ще започне и затопляне.