Навални с номинация за Нобелова награда за мир
Секция: Русия
06 Октомври 2020 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Навални с номинация за Нобелова награда за мир

/КРОСС/ Професори и учени от САЩ, Великобритания и други страни номинираха руския опозиционен лидер Алексей Навални за Нобелова награда за мир. Това съобщи Сергей Ерофеев, професор от университета в Ню Джърси, пише БГНЕС.

„Много професори от признати университети, занимаващи се с Русия, са го номинирали за Нобелова награда за мир", написа Ерофеев във фейсбук. Той посочва, че процесът на номиниране е стартиран от учени, но това не означава, че държавници или представители на международни организации няма да се присъединят. Ерофеев заяви пред руската телевизия "Дожд", че в групата на номиниращите има "големи имена".

В момента Навални се възстановява в болница "Шарите" в Берлин, след като беше направен опит за отравянето му с "Новичок". Той припадна и бе поставен в индуцирана кома от 20 август до 7 септември, докато лекарите се бореха за живота му. Евродепутатите приеха критична резолюция срещу Русия заради отравянето на Навални. Брюксел, Берлин, Париж, Лондон и Вашингтон търсят обяснение от Москва и подготвят санкции. Русия отрича Навални да е бил атакуван с химическо оръжие и иска анализите от Германия.