България се прости с надеждите си за Евро 2021 след загуба с 1:3 от Унгария
Секция: СПОРТ
08 Октомври 2020 23:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България се прости с надеждите си за Евро 2021 след загуба с 1:3 от Унгария

Наивни голове след грешки угасиха европейската надежда за България

/КРОСС/ Националният отбор на България загуби с 1:3 от състава на Унгария в полуфинален плейоф, игран в София. По този начин угасна окончателно надеждата за участие на "трикольорите" ни на европейското първенство догодина.

Нашите не играха лошо в атака, затова пък допуснаха много наивни голове след грешки и те костваха класирането на отбора ни за финалния плейоф.

Под дъжда на Националния стадион "Васил Левски" пред няколко хиляди зрители гостите поведоха след корнер, когато с гърди Вили Орбан направи резултата 0:1 в 17-ата минута.

Нашите пропуснаха до края на полувремето чудесни положения - на два пъти чрез Тодор Неделев и веднъж чрез Божидар Краев.

Вместо това още в началото на втората част Жолт Калмар вкара след лек удар от фаул и рикошет в стената, а и вратарят Пламен Илиев не бе убедителен в намесата си.

Последва отменена от системата ВАР дузпа в полза на нашите в 57-ата минута, а полският съдия Шимон Марчиняк извади нарушението извън пеналта, откъдето Краев стреля в аут.

Тотално непокрит в 75-ата минута бе оставен Неманя Николич и той необезпокояван реализира с глава за 0:3.

Минута преди края Георги Йомов успя да върне един гол с удар от наказателното поле и да фиксира крайния резултат - 1:3.

Така унгарците ще играят като домакини срещу тима на Исландия на 12 ноември за място на европейските финали. Исландците победиха Румъния у дома с 2:1.