24-часово състезание събра звезди и елитни пилоти на картинг пистата край Хасково
Секция: Автомобили
10 Октомври 2020 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
24-часово състезание събра звезди и елитни пилоти на картинг пистата край Хасково

/КРОСС/ Днес стартира 24-часово състезание за издръжливост „ЕКО 24 часа на България" на картинг пистата край Хасково. То се провежда за пръв път в страната и региона. В него участват над 200 пилоти от 15 държави, разделени в 34 отбора.

Миналата година се проведе подобен старт, но 12-часов. Рафи БохосянВ отбора на звездите тази година участват автомобилният състезател, печелил 24 часа на Нюрбургринг Павел Лефтеров, рали пилотът и европейски шампион Крум Дончев, световният шампион в Супер Ендуро сериите Теодор Кабакчиев, ултрамаратонецът Красимир Георгиев, актьорът Асен Блатечки, кулинарът и телевизионен водещ Лео Бианки, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов-Скилър и певецът Рафи Бохосян.

Преди старта Рафи призна, че се вълнува много и очаква много адреналин, защото участва за пръв път в подобна надпревара. В уникалното състезание стартира и хасковски тим. Организатор е Николай Върбицалиев, който е шампион на България по картинг и бивш пилот във „Формула БМВ". Пилотите стартират в 13 часа, а състезанието приключва в 13 часа в неделя. Входът за зрители е свободен. Организаторите се включват и в благотворителната кампания за събиране на средства за малката Йоана от Хасково и ще предоставят част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието за спешното й лечение в чужбина.