Huawei е най-успешната компания в Китай
Секция: Технологии
12 Октомври 2020 19:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei е най-успешната компания в Китай

/КРОСС/ Huawei беше обявена за най-голямата и конкурентноспособна компания в Китай, чийто капитал възлиза на 163,8 млрд. щатски долара.

Huawei Telecommunications Corporation оглави списъка на най-силните и най-конкурентни компании за потребителска електроника в Китай през 2020 г. Това съобщи в понеделник списание "Huzhun" (китайски аналог на Forbes), публикувайки резултатите от проучването си за годината.

Според изданието капиталът на Huawei е 1,1 трилиона юана (163,8 милиарда долара по текущия обменен курс). "В сравнение с миналата година цифрата е намаляла със 100 милиарда юана (14,89 милиарда долара). Това се дължи на наложените от САЩ санкции, в резултат на което компанията се е сблъскала със „значителни трудности".

От второ до четвърто място са класирани китайските производители на смартфони Xiaomi, VIVO и OPPO. Активите им се оценяват на съответно 434 млрд., 175 млрд. и 170 млрд. юана (64,65 млрд. долара, 26,07 млрд. долара и 25,32 млрд. долара). Производителят на компютри Lenovo е на седмо място след DJI (който е специализиран в производство на дронове) и Transsion (който произвежда смартфони).