Тенисисти от топ 10 идват в София за "Sofia Open 2020" пазят "уайлд кард" за Григор Димитров
Секция: СПОРТ
13 Октомври 2020 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тенисисти от топ 10 идват в София за "Sofia Open 2020" пазят "уайлд кард" за Григор Димитров

/КРОСС/ Общо 18 тенисисти от първите 35 в световната ранглиста пристигат в България за тазгодишното издание на турнира "Sofia Open 2020" от 7 до 14 ноември.

Първата ракета на страната Григор Димитров не е заявил участие, но организаторите му пазят "уайлд кард". Не се е записал и шампионът от 2019 година Даниил Медведев от Русия.

Играч от десетката на световната ранглиста, седем представители на Топ 20, трима финалисти в турнири от Големия шлем и един бивш шампион в "Арена Армеец" са в списъка от 19 играчи, който е не само най-силният в историята на състезанието, но и най-впечатляващ изобщо за състезание от категория 250 на АТР от близо четири години насам.

Диего Шварцман (8-и в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (12), шампионът от първото издание Роберто Баутиста Агут (13), Пабло Кареньо Буста (15), Фабио Фонини (16), Карен Хачанов (17), Милош Раонич (21), Феликс Оже-Алиасим (22), Душан Лайович (24), Каспер Рууд (25), Борна Чорич (27), Тейлър Фриц (28), Алекс де Минор (29), Филип Крайинович (30), Ян-Ленард Щруф (32), Николоз Басилашвили (33), Кей Нишикори (35) , Кевин Андерсън ("защитен ранкинг", 14) успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Забележителното е, че с изключение на Кевин Андерсън, всички останали са в топ 35 на световната ранглиста.

Андерсън влезе в схемата, тъй като заради операция на коляното отсъства повече от шест месеца и по тази причина използва т.нар. "Защитен ранкинг", което представлява мястото, заемано от него в ранглистата към датата на хирургическата интервенция (номер 14 от 12 август 2019 година).

Шварцман дебютира в понеделник в топ 10 на световната ранглиста. След полуфинала на "Ролан Гарос" 170-сантиметровият аржентинец се изкачи до осмата позиция - най-високата в професионалната му кариера. Той има три титли на от турнири на АТР, а през тази година игра финали в Кордоба и на Мастърса в Рим.

Гаел Монфис ще играе за втора поредна година на Sofia Open. Французинът бе полуфиналист при дебюта си през миналия сезон, като отстъпи на бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия). Монфис е номер 11 в световната ранглиста и е спечелил десет турнира на АТР. Последните два датират от февруари тази година - в Ротердам и Монпелие.