Доц. Мангъров: Тестването е абсолютно безсмислено, това е само трошене на пари
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2020 09:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Мангъров: Тестването е абсолютно безсмислено, това е само трошене на пари

/КРОСС/ Не съм отказал да си направя тест, ако дадат предписание, ще си направя. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" доц. д-р Атанас Мангъров, началник на Детското отделение в Инфекциозна болница. Той направи коментар по повод това, че водещият от БНТ Георги Любенов се оказа с коронавирус, а преди дни доц. Мангъров беше гост в предаването му.

"Ние в Инфекциозна болница контактуваме всеки ден с хора, които има симптоми, значителна част от тях се оказват заразени и това означава, че непрекъснато трябва да се тестваме, това е абсурдно", категоричен е доц. Мангъров.

"Това, че г-н Любенов се е оказал положителен, той е такъв, защото се е изследвал. Но на него му няма нищо, нали? Ако се беше изследвал след две седмици, пак щеше да е положителен", допълни доц. Мангъров.

"Системата на отчитане на случаите е крайно манипулативна, защото не се съобщава колко нови хора са изследвани, колко от тях са положителни и ако тези данни не се представят коректно, ние само се плашим", обясни още той.

По думите му, всички ще се заразим с коронавирус, но много малко се разболяват и проявяват симптоми на опасното заболяване.

Относно новия рекорд на отчетени случаи на коронавирус за последното денонощие, той заяви, че това са само заразени, а не болни хора.

"Тестването е абсолютно безсмислено, това е само трошене на пари", категоричен е доц. Мангъров.