Бил Гейтс с две условия за нормален живот без ковид-19
Секция: Здраве
14 Октомври 2020 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бил Гейтс с две условия за нормален живот без ковид-19

/КРОСС/ „Животът ще се нормализира след пандемията от коронавируса, само когато са изпълнени две условия - има ново поколение ваксини и вирусът изчезне от цялата планета", коментира милиардерът Бил Гейтс в интервю за NBC News.

„Единственият начин да се върнем към нормалното е да имаме не първо поколение ваксини, а второ, което да бъде суперефективно и голям брой хора да ги получат. По този начин ще премахнем болестта в световен мащаб".

Той добави, че едва след това „ще можем да разрешим всички възникнали проблеми в образованието и психичното здраве".

Според Гейтс, на американците може да се наложи да живеят години, а много от тях и цял живот, с мерки като физическа дистанция, въведени за борба с коронавируса.

Милиардерът обяви, че няколко ваксини от първо поколение могат да бъдат одобрени за употреба в началото на следващата година.

Гейтс посочи също, че в момента фармацевтичната индустрия работи върху лекарства с експериментални антитела, които „ще спасят много повече животи, отколкото ваксините в първите месеци".

Сега той отново критикува подхода към борбата с пандемията в САЩ, като го нарече „един от най-лошите в света".

Гейтс посочи, че резултатите от тестовете често не пристигат в рамките на 24 часа, което ги прави напълно безсмислени. Милиардерът каза още, че американската система за тестване е „една от най-лошите в света по отношение на това кой трябва да бъде тестван".

Критиката на Гейтс идва на фона на думите на американският президент Доналд Тръмп, който нарече реакцията на САЩ към пандемията „феноменална" и заяви, че политиките му „са спасили животите на милиони потенциални жертви".

Освен това Гейтс коментира и конспиративната теория, че е създал коронавируса, за да инжектира микрочипове на световното население.

„Хората търсят просто обяснение за това кой е виновен. Никога не съм имал нищо общо с микрочипове. Трудно е да се отрече всичко, защото е толкова глупаво и странно... Повтарянето толкова много пъти изглежда почти му придава достоверност".