Лавров: Русия ще отговори огледално на санкциите на ЕС относно случая "Навални"
Секция: Русия
14 Октомври 2020 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Русия ще отговори огледално на санкциите на ЕС относно случая "Навални"

/КРОСС/ Москва ще отговори на санкциите на Европейския съюз по случая с Алексей Навални, заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров, предаде Ройтерс.

Неговото изявление е факт, след като в понеделник външните министри на ЕС подкрепиха френско-германския план за налагане на санкции срещу руски лица, заподозрени в отравянето на Навални с "Нивичок", а днес беше договорено санкциите да бъдат насочени към шестима руснаци и един субект.

Същевременно Кремъл заяви, че не е готов да толерира неприемливия начин, по който Европейският съюз го е третирал по случая с отравянето на Алексей Навални и не може да поддържа диалог с блока само въз основна на неговите собствени усилия.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва може да се наложи да замрази диалога с ЕС поради неразбирането на това, което той нарече "необходимост от взаимно уважаващ се диалог".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подкрепи коментарите на Лавров, като каза, че Москва не е била тази, която е прекратила диалога с ЕС на всякакви нива, но очевидно не може да търпи начина, по който блокът се е отнася към Русия по случая с Навални.