Асен Гагаузов: БСП е обединена и гледа към парламентарните избори
Секция: ПОЛИТИКА
14 Октомври 2020 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Гагаузов: БСП е обединена и гледа към парламентарните избори

/КРОСС/ „БСП направи едни образцови вътрешни избори, в които партията каза своята дума и с огромно мнозинство от над 80% избра Корнелия Нинова. Огромната част от членовете на партията имаха желание да се чуе гласът им. Това бе най-важното, наред с резултата, защото събуди желание за работа и даде тласък на партията." Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Асен Гагаузов пред БСТВ. Той подчерта, че новият Национален съвет на БСП е провел първото си заседание конструктивно и делово- такова, каквото голяма част от членовете са очаквали. Гагаузов поясни, че на следващия Национален съвет ще се разгледат бюджетите за 2019 и 2020г., като наред с това ще се гледат и правилата за съставянето на областните съвети, както и Националния предизборен щаб за предстоящите избори: „Работата тръгва добре. Има много млади членове на Изпълнителното бюро и се усеща желанието им за работа."

„Има все по-голямо желание от членовете на БСП по-често да се срещат с ръководството на партията. Новото Изпълнително бюро ще работи активно в тази посока, за да сме във връзка с хората", каза социалистът. Той допълни, че по-възрастните членове на Изпълнителното бюро са там, за да помагат на новите членове да се справят още по-добре: "След Конгреса БСП върви обединена и в една посока. Следваме цели, които ще формулираме на следващите заседания на Националния съвет."

„След протестите, продължаващи повече от 3 месеца, премиерът Борисов и главният прокурор Гешев не подават своите оставки. По този начин в пълна степен българското общество ще види с кой си имат работа и защо тези хора искат да останат във власта на всяка цена", коментира Асен Гагаузов. Според него протестите са си свършили работата и оттук нататък ще има добри резултати за страната.

„Ситуацията в България е изключително тревожна. Имаме ръководство на страната, което руши държавността. Важни новини за обществото биват съобщавани ту от джипа на министър-председателя, ту от някое поле", подчерта социалистът. Според него неглижирането на парламента от управляващите е недопустимо. Докато ГЕРБ и този модел на управление продължат, ситуацията в страната няма да се подобрява, а напротив.

„ Сега Бойко Борисов ще раздава пари на парче, за да удължи времето си във властта и по този начин агонията в обществото. Борисов ще вдигне изключително много бюджетните разходи, след което ще гледа отстрани как следващото правителство ще трябва да закърпва бюджета", заяви Асен Гагаузов.