Изтрийте фейсбук приложението, за да разберете колко сте зависими
Секция: Технологии
15 Октомври 2020 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изтрийте фейсбук приложението, за да разберете колко сте зависими

/КРОСС/ Още от древни времена обществото има нужда от комуникации. Днес социалната мрежа е най-яркият изразител на тази нужда. Най-популярните мрежи сега са безплатни, но това означава, че някой трябва да плаща за тяхното използване, дори те да улесняват нашия живот. И тези, които плащат, са рекламодателите, каза пред Радио София интернет предприемачът Александър Ненов.

Много често си мислим, че някой ни залива с информация, че има задкулисие и се ширят най-различни конспиративни теории. Но проблемът, всъщност, е в самите нас. Ние отваряме непрекъснато фейсбук, инстаграм или тик ток и ставаме зависим по този начин, посочи Ненов.

Конспиративните теории и политическото говорене много си приличат всъщност, смята предприемачът:

"Конспиративните теории ни предоставят някаква абсурдна информация и ни дават доводи защо земята е плоска, как ни тровят с кем трейлс и какво ли още не. Политиците също ни засипват с безсмислена информация, част от която е фалшива. Конспиративните теории продават книги, видеа, правят религия и изкарват милиони. Политиците имат за цел да направят това нещо до изборите, за да спечелят гласоподаватели, съответно да спечелят пари."
Казано иначе социалните мрежи са поредният канал, по който ние черпим информация, която някой е решил, че трябва да черпим. И ние имаме властта да спрем телевизора или да затворим приложението на телефона си. Дори да изтрием приложенията за социални мрежи от телефона си, категоричен е Александър Ненов.