Анкара открива новата си супермодерна концертна зала за националния празник на страната
Секция: КУЛТУРА
15 Октомври 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анкара открива новата си супермодерна концертна зала за националния празник на страната

/КРОСС/ Дългоочакваната супермодерна концертна зала на турската столица се открива с пищно гала събитие на 29-ти и 30-ти октомври по случай Деня на републиката. Президентският симфоничен оркестър, който ще бъде домакин на световноизвестното сопрано Анджела Георгиу и братята Гюхер и Сюхер Пекинел, един от най-добрите пиано дуети в света, с диригент Джеми под ръководството на Джан Делиорман, ще представи за първи път на меломаните новоприсъединилите се изпълнители.

Музикалният кампус, разположен в сърцето на столицата, между Крепостта на Анкара и Анъткабир и струващ приблизително 83 милиона евро, чийто домакин е основания през 1826 г. и един от най-старите в света Президентския симфоничен оркестър, ще посреща най-престижните оркестри и солисти от всяко кътче на света.

Архитектурният шедьовър разполага с „Голяма зала" с капацитет от 2023 места, „Синя зала" с капацитет от 500 места, „Историческата зала на CSO" с капацитет от 600 места, ресторанти, музей и открити площи скоро ще се превърне в място за срещи на любителите на културата и изкуството.