Пражки ресторант сервира COVID-19 десерт, който се превърна в тотален хит
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Октомври 2020 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пражки ресторант сервира COVID-19 десерт, който се превърна в тотален хит

/КРОСС/ Ресторант в централната част на Прага предлага десерт във формата на молекулата на коронавируса, който бързо се превърна в хит, а собствениците му се надяват, че това ще помогне на ресторанта след спада в бизнеса по вина на пандемията.

Ресторантът „Black Madonna" обикновено е претъпкан с туристи, възхищаващи се на иновативния му интериор, но поради пандемията броят им е спаднал рязко, в момент, в който Чешката република се бори с едно от най-високите нива на инфекция в Европа.

Майсторът на десерти Олга Будник каза, че идеята й е хрумнала по време на карантината през пролетта.
„Намерих снимка на молекулата на коронавируса в интернет и измислих в детайли как ще изглежда десертът, шиповете му, какъв цвят ще бъде", каза Будник пред Ройтерс.

Десертът е малко по-малък от топка за тенис, има шоколадова кора, а "шиповете" на вируса са направени от бял шоколад и сушени малини. Вътре има фъстъчен крем с малиново пюре и малина в средата. Този деликатес се ползва с голям успех и от него се продават повече от 100 броя на ден, като бройката продължава да расте.

Украинката Будник, живееща в Прага през последните шест години, вече обмисля нов десерт на тема коронавирусна ваксина, който трябва да има вкус на цитрусови плодове и ликьор.