YouTube забранява съдържание, свързано с конспиративни теории
Секция: Технологии
16 Октомври 2020 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 YouTube забранява съдържание, свързано с конспиративни теории

/КРОСС/ Видеоплатформата YouTube обяви, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като Кю Анон и Пицагейт, които "оправдават насилието в реалния свят", се казва в съобщението.

"Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с Кю Анон", обявиха от YouTube. В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в YouTube, ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи.

Кю Анон, известна още като "Щорм" или "Великото пробуждане", е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия. Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название Кю Анон, откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.