Продават на търг лични мебели на Хитлер
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Октомври 2020 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продават на търг лични мебели на Хитлер

/КРОСС/ През последните 70 години обзавеждането стояло непокътнато в хамбар в Мериленд
Бар обзавеждане и комплект от пет стола, използвани лично от Адолф Хитлер, отиват на търг в края на месеца, пише в. „Дейли мейл". Първоначалната оценка на мебелите, които са били част от обзавеждането на частната яхта на Фюрера - „Грил", е около 250 хиляди долара. Хитлер, който официално е поддържал имиджа на въздържател, е посрещал около бара с формата на глобус Бенито Мусолини, Херман Гьоринг, Йозеф Гьобелс и Рудолф Хес, посочват от аукционна къща „Александър хисторикал окшънс".

Историята на мебелите е доста интересна. През последните 70 години те стояли непокътнати в хамбар в Мериленд. Синът на първоначалния им собственик, който ги закупил от  корабостроителницата, където яхтата на Хитлер трябвало да бъде разглобена, ги открива съвсем наскоро и решава да ги изложи в дома си, без да подозира от къде са и колко струват.

Съвсем случайно той разбира, че всъщност сферичния бар представлява „светът, който Хитлер искал да завладее” и се свързал с експерти за оценка.  Оказало се, че мебелите са изключително добре запазени и сега цената им надхвърля в пъти първоначално платената за тях сума.