Наско Васильовски: Няма 40 напуснали БСП
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2020 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наско Васильовски: Няма 40 напуснали БСП

/КРОСС/ Непроверена и силно преувеличена е разпространената информация за напуснали партията си 40 социалисти от столичния район „Триадица", твърди в пост във Фейсбук членът на БСП Наско Васильовски по повод статия в национално издание за отлив на десетки партийни членове в София.

„Реалната ситуация за едната основна партийна организация в този район е не повече от двама -трима", посочва софийския социалист. „Работил съм с хората в района и другарите и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че „БСП се превръща в авторитарна партия", коментира Васильовски и уточнява, че според него това „обикновено клише" се тиражира от Александър Вачев.

Вачев в председател на едната структура, за която медии твърдят, че се обезлюдява. Той бе кандидатът за кмет на БСП в „Триадица" на последните местни избори. За него партийци коментират, че докато бил кандидат-кмет съвсем не бил недоволен от водената от лидера на столетницата Корнелия Нинова политика, нещо повече на Бузлуджа, спомнят си партийни другари, бил плътно до нея.

Хората възмутено питат и защо не се споменават конкретни имена на напуснали и се съмняват в коректността на журналистическия материал. Те определят информацията като евтина провокация и подозират намесата на депутата Красимир Янков, който наскоро напусна парламентарната група на левицата и БСП.

„Прогресивни социалисти! Нереализирани кариеристи! Подмолни милиционерски методи", пише още в поста си Николай Василовски като констатира: „Просто Янков си изтегля "силните козове" от БСП и осъзнава, че му остава да гастролира по три- четири сайта. Свива се до квартален функционер без партия. И става все по креслив".