Кейт Уинслет ще снима филм за "криптокралицата" Ружа Игнатова.
Секция: Шоубизнес
17 Октомври 2020 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кейт Уинслет ще снима филм за "криптокралицата" Ружа Игнатова.

/КРОСС/ Кейт Уинслет ще снима филм за "криптокралицата" Ружа Игнатова. Носителката на "Оскар" Кейт Уинслет ще продуцира и ще играе във филм за "криптокралицата" Ружа Игнатова. "Fake!" е проект на компанията "Метро Голдуин Майер", а сценарист и режисьор ще бъде Скот З. Бърнс.

Той вече е работил с Уинслет като сценарист в "Зараза" (2011) на Стивън Содърбърг. В последно време той бе сценарист и продуцент на The Laundromat - миналогодишният филм на Содърбърг за "Нетфликс", разказващ за "Досиетата от Панама". Сюжетът ще се базира върху на разказа на една от жертвите - Джейн Макадам, която заедно със семейството и приятелите си влага над 300 хиляди долара в схемата на българската фараонка - и ги губи. Макадам, която ще бъде сред изпълнителните продуценти на филма, e и основателка на група в подкрепа на измамените.

Компанията за криптовалута OneCoin, създадена от Ружа Игнатова, е сочена като . Смята се, че в световен мащаб тя е донесла над 4 млрд. долара на основателите си. 40-годишната днес Игнатова е в неизвестност и се издирва от 2017 г. По-малкият й брат Константин беше арестуван през 2019-а и се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и финансова измама, а другият партньор на Ружа - Себастиан Грийнууд, бе заловен през 2018-а.