Огнян Минчев: Маската не ви обезличава. Обезличава ви безразличието към другите
Секция: Коментари
18 Октомври 2020 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огнян Минчев: Маската не ви обезличава. Обезличава ви безразличието към другите

/КРОСС/ Не се страхувайте - маската не ви обезличава. Обезличава ви безразличието към съдбата на другите, липсата на солидарност и най-много - омразата. Омразата е универсален обезличител. Тя има едно единно изкривено в гримаса лице. Тя заличава собственото лице. Този коментар направи в своя фейсбук профил политологът Огнян Минчев. 

"Не се страхувайте - маската не отнема свободата ви. Свободата е способността да поемеш пълната отговорност за собствения си живот и да бъдеш себе си каквото и да кажат или да направят другите. Страхът унищожава свободата. Ние не побеждаваме страха когато вървим срещу здравия разум, запленени от поредна конспиративна теория", написа още той.

В коментара си Огнян Минчев анализира още: 

"Ние побеждаваме страха когато сме в състояние да правим това, което ни диктува съвестта, без да се плашим, че чужда воля, явна или тайна, може да ни пороби и обезвласти. Можеш да ходиш без маска и да бъдеш роб на страховете и илюзиите си. Можеш да я сложиш - не със страх, а заради свободния си избор да цениш другите като себе си"