Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Ще продължат усилията за модернизирането на Специалните сили
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2020 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Ще продължат усилията за модернизирането на Специалните сили

/КРОСС/ Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани машини наСпециалните сили. Той е на стойност около 50 млн. лева и предвиждазакупуването на около 50 машини. Това съобщи днес, 18 октомври,министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Машините ще се правятв България, защото моята политика винаги е била - онова, което може дасе изработва у нас - да се изработва у нас, което може да поддържа вБългария - да се прави тук", добави министър Каракачанов.Той участва в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутисти 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина нависочината Стражин. Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад „Народно събрание" в присъствието на президентаи върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев,началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери,представители на военно-патриотични организации и граждани.

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта усилията, които впоследните години се полагат за модернизирането на Специалните сили.„Беше направено командване, беше вдигнат рангът на командира на 68-мабригада. Предстои и формирането на 4-та група за специални операции врайона на София. Отделят се необходимите средства. Бяха направениремонти на полигона в Црънча. Беше направено доста и тези усилия трябвада продължат", каза министър Каракачанов. Той даде висока оценка занивото на окомплектованост: „Когато се обяви конкурс за военнослужещи,за едно място при Специалните сили се явяват най-много хора.Обществото оценява значението и възможностите на Специалните сили ислужбата там в очите на много млади мъже и жени е предпочитана".