Mистерия обви убийството на българка в Испания
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2020 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mистерия обви убийството на българка в Испания

/КРОСС/ Близките на бившия испански военен, който застреля кърджалийката Хабибе в Майорка, не могат да си обяснят случилото се. Пред местни медии близки на испанеца разказват, че Марио не е планирал предварително убийството на жената и самоубийството си.

Нашенката бе убита от приятеля си, 37-годишен испански гражданин, на бензиностанция в град Пегера на остров Майорка. След убийството, мъжът обърнал оръжието към себе си и се прострелял в главата. "Брат ми беше много благороден и честен човек. Той не беше насилник. Той полудя от начина, по който се раздели с българката преди две седмици. Никога не бихме очаквали подобна трагедия, ние сме съкрушени", твърди сестрата на Марио. Тя разказва, че брат й и Хабибе се запознали през 2018 година в бар, където Хабибе работела като сервитьорка. Станали двойка едва преди няколко месеца.

Преди две седмици кърджалийката обявила, че отива на лекар и повече не се върнала в дома на бившия военен. Той понесъл раздялата много зле и бил объркан. Опитвал многократно да се свърже с Хабибе. Все още не е ясно как двамата са се срещнали във фаталния ден. Пушката, с която са извършени убийството и самоубийството била купена преди няколко дни, установили разследващите. Изключва се версията, че Марио е закупил оръжието за лов. Всичко показвало бившият военен се е сдобил с пушката с намерението да убие Хабибе и след това да се самоубие. Според близки на убитата, цитирани от медиите в Майорка, Марио бил изключително ревнив. Хабибе споделяла с тях, че се страхува от това.