„ЮТюб" ще премахва съдържание с невярна информация свързани с пандемията от коронавирус.
Секция: Технологии
18 Октомври 2020 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„ЮТюб" ще премахва съдържание с невярна информация свързани с пандемията от коронавирус.

/КРОСС/ Стъпката е част от кампанията за борба с дезинформацията в социалните мрежи.Всички видеа, които са в противоречие с експертното мнение на институции като Световната здравна организация, ще бъдат премахнати. Това идва на фона на изследване, което определя грешната информация като основен проблем за справяне с пандемията в Съединените щати.

Това идва на фона на изследване, което определя грешната информация като основен проблем за справяне с пандемията в Съединените щати. Учените от Корнелския университет са изследвали над 38 милиона статии за COVID19. Повече от един милион от публикациите са с невярна информация, констатират от екипа.

Установихме, че Тръмп е единственият най-голям източник на фалшиви новини. Той е източникът на 38% от грешната информация в медийното пространство", каза Марк Лайнъс, съавтор на проучването за медийна дезинформация към Корнелския университет. 

Съветите на американския президент за пиене на дезинфектанти са сред неверните информации, посочени в проучването. След смайващия съвет на Тръмп новините за "чудодейното лечение" се увеличават с 200%. Данните на Института по обществено здраве „Джон Хопкинс" показват, че Съединените щати все още са на първо място по смъртност и заболеваемост.В сайта на СЗО има специален отдел за разбулване на митовете около COVID-19.