Няма лекарска грешка по казуса със смъртта на абитуриента във Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2020 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма лекарска грешка по казуса със смъртта на абитуриента във Велико Търново

/КРОСС/ Липса на лекарска грешка показа медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново. Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас, а неговият баща обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му. Според проверката в болницата обаче грешки в лечението няма, посочени бяха само административни нарушения.

Бащата на Христо разказва, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той твърди, че никой не е давал разрешение за експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.

Когато истината се изяснява винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве е нормално да има несъгласие при една от страните. В случая обаче границата на нормалното е премината, казва директорът на МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" д-р Стефан Филев. Той добавя, че още преди разследването да започне е била стартирана бурна медийна атака и манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.