Предстои суха, но прохладна есенна седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2020 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстои суха, но прохладна есенна седмица

Температурите сутрин падат до нулата в началото на седмицата

/КРОСС/ Предстои суха, но прохладна есенна седмица. Под влияние на антициклон с център над Румъния първите 3 дни ще са по-студени, а ранните сутрешни часове - мразовити с температури в Западна и Централна България близки до нулата с потенциал да се образуват слани.
По тази причина в понеделник е в сила жълт код в 8 области на Западна България. През деня стойностите на термометрите ще се колебаят между 13 и 18 градуса. Най-топло - около Черноморието и в крайния Югозапад. В планините температурите ще са от 3 до 11 градуса със слаб вятър, най-вече в Стара планина.

Вторник и сряда ранните часове отново ще са студени с вероятност от слани в западните райони. Дневните температури обаче леко ще се повишават. От четвъртък нататък затоплянето ще е по-осезаемо и към края на седмицата следобедните температури ще се върнат към диапазона 15-20 градуса. С нахлуването на по-топъл въздух от сряда нататък ще има условия за по-гъсти мъгли по поречието на Дунав, около големите водоеми, в котловините и низините.

От сряда до края на седмицата се очакват смущения на геомагнитното поле на планетата. Тези явления се усещат от хората с нестабилно здраве и обикновено пораждат главоболие, неразположение и безсъние.