Режисьорът Стефан Командарев с призив за отговорност и контрол
Секция: КУЛТУРА
19 Октомври 2020 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Режисьорът Стефан Командарев с призив за отговорност и контрол

/КРОСС/ Коронавирусът не е чума, не е холера. Но има няколко неща, които го правят особен - той е по-заразен, с по-висока смъртност, ако не се контролира, много лесно може да се счупи здравната система. Както знаем нашата е доста крехка , заяви режисьорът Стефан Командарев в ефира на „Здравей, България". Той посочи, че средната възраст на медиците у нас е 52 години. Той е забелязал, че около почти всички медицински университети има филиали на езикови школи. Според него причината за това е, че младите български медици емигрират след завършването си.

Режисьорът в момента се занимава със заснемането на документален филм из страната. Той и екипът му носят маски и спазват всички мерки. Командарев е забелязал обаче, че на много места у нас мерките не се спазват.

Гледат те като странен, а не отговорен човек. Като че ли има нужда от малко стряскане. Смисълът на обществото е солидарност, а нашата социална тъкан е започнала да се разпада, защото всеки кара по единично. Носенето на маска не е трудно, не ме задушава, поносимо е. Но ако не започнем да го спазваме, явно ще трябва да се научим по трудния начин, каза режисьорът.