Министър Ангелов: Има достатъчно легла за болни от COVID-19 в Благоевградско
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2020 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Министър Ангелов: Има достатъчно легла за болни от COVID-19 в Благоевградско

/КРОСС/ Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов днес направи обиколка на лечебните заведения в област Благоевград, за да се убеди в готовността им да се справят с COVID епидемията. Няма място за притеснение, достатъчно са болничните легла в региона. В момента са заети 49 легла. Системата има готовност да разкрие при необходимост още легла до обща бройка 66, включително при нужда и допълнително още 28.

Няма да бъдат налагани допълнителни протиепидемични мерки в региона, след като преди седмица стана ясно, че в областта има завишена заболеваемост.

Големите тържества в Благоевград се ограничават в следващите 14 дни

Всеки един кмет може да наложи допълнителни мерки, там, където те са преценили за необходимо, това е направено. С тези мерки бихме могли да очакваме по-малки числа, за да можем да дадем глътка въздух на системата, обясни здравният министър.

"Тази битка, за да я спечелим, трябва да сме единни", акцентира още проф. Ангелов и обясни, че целта на мерките не е да се спира движението на гражданите, а да се спасят животи.

97 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Благоевградска област от 16 до 18 октомври, обобщиха данните от РЗИ-Благоевград. Най-много нови случаи има в Благоевград - 34, следват Гоце Делчев с 15 случая и Сандански - с 9

Днес проф. Ангелов посети болниците в Сандански, Гоце Делчев, Разлог и Благоевград. Здравният министър проведе и заседание заедно с Областния кризисен щаб.