Предстоящи събития на 20 октомври
Секция: Предстоящи събития
20 Октомври 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 20 октомври

/КРОСС/ ***
Талин.
Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Естония, където ще участва в среща на четири очи с естонския президент Керсти Калюлайд, както в и пленарни разговори между двете делегации.
***
Русе.
От 14.30 часа вицепрезидентът ще Илияна Йотова ще посети Основно училище Никола Обретенов" и ще се запознае с дейността на учебното заведение, а от 15.30 ч. тя ще се срещне с доставчици на социални услуги на територията на общината.
***
Русе.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в чествания по повод 90-ия юбилей на акад. Антон Дончев.
***
София.
От 14.00 часа в хотел „Интерконтинентал" на пл. „Народно събрание" № 4 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция на тема „Влиянието на съвременните информационни технологии върху когнитивните способности и развитието на децата от 3 до 11 години".
***
София.
От 09.30 ч. в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул.
„Eкзарх Йосиф" № 12, Съдийската колегия на ВСС ще проведе заседание.
***
София.
От 10.00 ч. 24 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Викторио Алекандров. (чл. 116), за убийството на жена си и детето си.
***
София.
От 10.00 до 11.00 ч. в Бар 75, бул. „Васил Левски" № 75 (до входа на Министерството на младежта и спорта), ще се състои среща-кафе във връзка с инициативата Седмица на ООН.
***
София.
От 10.30 ч. в Националния клуб на БТА ще се състои публично обсъждане на предложенията за промени при обучението на водачите.
***
София.
От 11.00 часа в кабинета на директора на третия етаж в сградата на Музикалния театър ще се проведе пресконференция за премиерата на оперетата на Калман „Принцесата на цирка". Влизането ще е през служебния вход на ул. „Панайот Волов" 3.
***
София.
От 13.00 ч. в централата на ПП АБВ ще бъде представена книгата на проф. Андрей Пантев - "Историческа еволюция на политическата демокрация".
***
София.
От 18.00 ч. в Унгарския културен институт ще се състои лекция на Катрин Орел: „Мултикултурните градове в Хабсбургската империя".
***
Бургас.
От 12.30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение в памет на акушер-гинеколога проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария, който почина вследствие на COVID-19.
***
Бургас.
От 18.00 ч. в Дома на писателя проф. Михаил Неделчев представя новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова „100 години списание „Златорог" в рамките на Есенните литературни празници.
***
Видин.
От 11.00 ч. на ул. "Княз Борис I" № 4 зам.-кметът Борислава Борисова ще присъства на официалното откриване на Център "Домашни грижи".
***
Враца.
От 16.00 ч. в ресторанта на хотел „Лева" ще се състои пресконференция на народния представител в 44-то народно събрание и член на Парламентарната комисия по култура и
***
Кърджали.
От 15.30 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов" ще се проведе информационна борса и ще бъдат представени военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски в рамките на информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник". От 17.00 часа военнослужещи от състава на Съвместното командване на
специалните операции ще демонстрират бойни ръкопашни умения и действия за неутрализиране на терористи, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и алпийски техники. От 18.00 ч. ще се проведе концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.
***
Ловеч.
От 09.00 ч. в заседателната зала в Общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество към Общинския съвет с председател Минчо Казанджиев.
***
Ловеч.
От 10.00 часа в кабинета на общинския съветник ще заседава Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти към Общинския съвет с председател Ирина Митева.
***
Ловеч. От 11.30 ч. в заседателната зала в Общината ще се проведе заседание на
Постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване към Общинския съвет с председател Мария Лилова.
***
Ловеч.
От 12.00 ч. в заседателната зала в Общината ще заседава Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси към Общинския съвет с председател Детелина Сотирова.
***
Перник.
От 12.00 ч. в централния офис на ГЕРБ на ул. „Радомир" 1, вх. А, ет.2 народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров организира приемен ден за жители на града.
***
Смолян.
От 10.00 ч. пред Военния клуб в града ще започне информационна борса по
събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди
войник". В 12.00 часа ще бъде официалното откриване на информационната
борса. От 12.30 до 13.30 ч ще бъде прожектиран филмът „Съвременните
незнайни войни" за дейността на 101 алпийски полк в съвременните условия. В
14.30 часа ще бъде закрита информационната борса.
***
Смолян.
От 10.00 ч. в офиса на Областния информационен център на бул. "България" 12
ще бъде представена обобщена информация за одобрените проектни предложения на фирми от областта по процедура „Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19".
***
Ямбол.
От 11.00 ч. в Астрономическа обсерватория и планетариум - Ямбол ще се проведе пресконференция във връзка със спечелен проект за „Дигитализация на звездната зала в АОП".