Тонове мъртва риба по бреговете на реката в Златарица
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2020 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тонове мъртва риба по бреговете на реката в Златарица

/КРОСС/ Жители на Златарица сигнализират, че водата в реката, която преминава през града им е замърсена, а в следствие на това са открити тонове мъртва риба. Според тях причината затова е нерегламентирано изхвърляне на отпадни води от мандрата в град Елена. Жителите се събраха тази сутрин, за да изразят недоволството си.

В Затарица няма пречиствателна станция, обясниха пред БНТ част от протестиращите. Те обясни, че проблемът е от години. Па време на протеста тази сутрин гражданите обсниха, че настоват за чиста вода. Те са на мнение, че чистата вода ще привлече повече туристи в Златарица.

По брговете на р. Златаришка само за 1 месец два пъти изпулва мъртва риба, оплакаха се протестиращи. Има и силна миризма, идваща от реката. Като причина за това хората посочват промишленото замърсяване. от мандрата в Елена. Споре тях от там се изпускат нерегламентирано сруровини.

Управителят на предприятието Стефан Васлев заяви пред БНТ, че не мисли, че проблемът е при тях. В момента правят промени, така че да се увелии капацитетът на пречиствателната станция на мандрата, обясни той.

Екип от експерти еколози е установил, че няма химическо замрсяване на реката.