Шефът на ВВС - с COVID-19, Каракачанов под карантина
Секция: ПОЛИТИКА
20 Октомври 2020 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на ВВС - с COVID-19, Каракачанов под карантина

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е самоизолирал, след като е станало ясно, че командващият ВВС ген. Димитър Петров е заразен с коронавирус, съобщава NOVA.

В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат.

„Чувствам се съвсем нормално. Тестът ми излезе буквално преди час и е отрицателен. Генерал Петров се е почувствал зле в събота. Направили са му тест, като лично ген. Мутафчийски ми съобщи, че той е положителен", заяви министър Каракачанов.

По-рано днес визитата на държавния глава Румен Радев в Естония беше отменена, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. След това обаче естонският президент Керсти Калюлайд обяви в профила си във Facebook, че българският й колега е бил контактен с болен от COVID-19 човек.

Керсти Калюлайд посочи още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата "Три морета". От прессекретариата на президента Румен Радев обаче отрекоха той да е бил в контакт със заразен от коронавирус.