Предстоящи събития на 21 октомври
Секция: Предстоящи събития
21 Октомври 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 21 октомври

/КРОСС/***
София.
От 09.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет чрез видеоконферентна връзка.
***
София.
От 10.30 до 12.30 ч. в Огледална зала на СУ „Св. Климент Охридски ще се състои дискусия с участието на младежките делегати към ООН, академичните кръгове и представители на отговорния бизнес.
***
София.
От 11.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча" 23 ще се проведе
пресконференция.
***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" № 22 ще
бъде сключено споразумение за сътрудничество между омбудсман Диана
Ковачева, Националното бюро за правна помощ и Регионалните центрове за
консултиране към адвокатските съвети в градовете Благоевград, Варна, Велико
Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен,
София, Стара Загора и Хасково.
***
София.
От 11.00 ч. в Националния пресклуб на БТА на бул. „Цариградско шосе" 49 ще бъде представен анализ "(Не)възможната ромска интеграция: Демографски специфики".
***
София.
От 14.00 ч. в зала 1/ Източно крило на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по икономическа политика и туризъм ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще проведе изнесено заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 3 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" № 1 Комисията по външна политика ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 456 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 356 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения ще проведе заседание.
***
София.
От 15.00 ч. в зала 134 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще проведе заседание.
***
Бургас.
От 14.00 до 17.00 часа в Университет „Професор д-р Асен Златаров", фоайе „Неорганичен корпус", ще се проведе инициативата „Ден на младия учен -Науката променя живота".
***
Велико Търново.
От 13.00 часа в хотел „Янтра" ще се проведе квалификационно обучение на педагогически специалисти от област Велико Търново, организирано от Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа".
***
Видин.
От 11.00 часа в залата на 6 ет. в сградата на Общината кметът на Видин д-р Цветан Ценков ще връчи грамоти и плакети на състезатели от спортния клуб по лека атлетика „Радуканови" - Рая Пламенова и Ивайла Мишина, спечелили златни медали на Европейските атлетически игри за деца до 16 години в град Бърно (Чехия).
***
Пловдив.
От 11.00 ч. Областния кризисен щаб ще проведе среща с управителите на заведения и нощни клубове във връзка със спазването и контрола на противоепидемичните мерки.
***
Смолян/в. Средногорец.
От 15.00 ч. на връх Средногорец ще бъде отслужена Панихида за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите и ще се проведе поднасяне на венци и цветя пред Паметника-костница.
***
Смолян.
От 17.30 ч. в Новия център на Смолян ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов.
***
Смолян.
От 19.30 ч. на бул. "България", отново в Новия център в Смолян, ще се проведе тържествена проверка-заря, посветена на 108 години от Освобождението на Родопите.
***
Търговище.От 10.30 ч. на бул. „Трайко Китанчев" в близост до кръстовището с бул. „Цар
Освободител" ( от страната на бившата казарма) ще се състои начална пресконференция и официална церемония по започване на строителството на обект : „Цялостна реконструкция и разширение на бул. „Трайко Китанчев" от ул. „З март" до бул. „Цар Освободител", на проект: „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в град Търговище - етап 2" по ОПРР 2014- 2020.
***
Шумен.
От 10.00 ч. в Областния информационен център ще се проведе брифинг.