Призив за помощ на болницата в Златоград породи напрежение с местната власт
Секция: Здраве
21 Октомври 2020 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Призив за помощ на болницата в Златоград породи напрежение с местната власт

/КРОСС/ Призив в социалните мрежи на болницата в Златоград за помощ с храни привлече дарители, но също така обтегна отношенията на ръководството й с общината. Само за няколко дни по сметките на болницата са постъпили над 10 000 лв., а добри родопчани са донесли част от продукцията си. Там храната се приготвя на място и винаги местните даряват продукти за кухнята на здравното заведение.

Призивът за помощ в социалната мрежа бе определен като некоректен от местната власт. За 12 години от общинския бюджет за подпомагане на болницата са осигурени близо 1 млн. лв.

Това е поредният призив за дарение от болницата, който предизвика обаче острата реакция на големи дарители. Те реагираха остро в разговор с нас, смятайки, че по този начин се обезценява тяхното дарение. От началото на епидемичната обстановка големи дарители непрекъснато осигуряват различни продукти - защитни средства, дезинфектанти, други осигуряват дървен материал за огрев. Тази болница никога не е оставена без средства да работи и съществува, каза Елмира Угорлиева, зам.-кмет на Община Златоград.

От болницата потвърдиха, че финансовото състояние е стабилно и определиха всичко като голямо недоразумение. Призивът е бил за доброто на пациентите и болницата. В болницата в Златоград функционират пет отделения и се лекуват пациенти от три общини.