Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови идва в Айтос за ден
Секция: Православие
21 Октомври 2020 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови идва в Айтос за ден

/КРОСС/ С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 24 октомври в навечерието на празника на Айтос, в града ще бъде посрещната голяма светиня - икона с вградена частица от светите чудотворни мощи на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови, известен като светецът светкавица, заради бързите чудеса, които се случват на призоваващите го.

Иконата ще бъде посрещната в 9 часа в Айтос в храм „Свети Димитър" с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден на православния народ. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с честните му мощи.

Специално за айтозлии, на същия ден, ще бъде прожектиран безплатно филма, посветен на живота и мъченическия подвиг на свети Ефрем Нови в 19 часа в Народно Читалище „Васил Левски 1869".

Филмът разказва за живота и дивните чудеса на един непознат светец у нас - св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от светията чрез чудо. Във филма ще видите уникални кадри и истории. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът "Светецът светкавица" преобръща представите ни за чудеса и вяра!