Вяра Емилова: Времето за промяна е дошло
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2020 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вяра Емилова: Времето за промяна е дошло

/КРОСС/ „Стъпка по стъпка БСП започва да се променя." Това заяви заместник-председателят на Предизборния щаб на БСП Вяра Емилов в предаването „Актуално от деня" на БСТВ.

Сред важните промени в БСП Вяра Емилова отбеляза по-широкия състав на Предизборния щаб. В него вече влизат представители на всички региони от страната, което ще спомогне за по-близка връзка с хората по места. Друга новост е приетото от Националния съвет по-голямо представителство в Областните съвети на БСП: „Ако доскоро можеше 1 на 400 членове да има правото да бъде делегиран в Областния съвет, сега квотата е 1 на 300."
Според нея друга стъпка в положителна посока е провеждането на съвместни заседания на Изпълнителното бюро с председателите на 17-те Съвета, избрани от Националния съвет, които са с ресорите на съответните министерства. „Съветите започват да работят по програмата на БСП за предстоящите избори", обяви зам.-председателят на НПЩ. Тя посочи, че основните стълбове, върху които БСП ще изгради програмата си, са здравеопазване, образование, икономика, доходи и не на последно място регионално развитие.

По отношение на протестите Вяра Емилова заяви, че протестът е видоизменил и в момента има лица, които се опитват да използват недоволството на хората, за да реализарат собствен политически проект: „БСП е най-сериозната алтернатива на сегашното управление. Убедена съм, че това ще се препотвърди на следващите парламентарни избори." Емилова допълни още, че ГЕРБ губят своята сила, а БСП е в подем.

В качеството си на управител на БСТВ Вяра Емилова обяви, че близо 40% от зрителите на телевизията са в чужбина, като страницата на БСТВ има над 140 000 почитатели, а нейните видео материали са гледани над 7 млн. пъти за последния месец и половина. По думите на Емилова БСТВ се е превърнала в авторитетна трибуна за изразяване на алтернативни мнения в националния ефир и една от най-гледаните телевизии.