Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2020 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение

/КРОСС/ Жена почина, след като няколко болници в Пловдив отказаха да я приемат за лечение заради съмнения за коронавирус. Близките на починалата твърдят, че направеният впоследствие PCR тест е отрицателен.

След обичайните за сезона хрема и кашлица на третия ден тя започна да се влошава. Личният лекар ме посъветва да потърся Бърза помощ, за да я закараме в болница. Медиците дойдоха и написаха рецепта с антибиотик, която не мисля, че беше адекватна за нейното състояние. На следващия ден личният лекар повика линейката. Отново последва преглед и ни казаха, че едва ли ще я приемат без PCR тест, разказа дъщерята на болната Мирела Бочукова.

Жената допълни, че от Инфекциозна болница са и съобщили, че там няма места, при което болната е препратена към Транспортна болница и още няколко в града.

Лекар от Хирургията ми даде списък с болници, към които мога да се насоча. Стигнахме до общинската „Свети Панталеймон". Там и сложиха системи и обясниха, че е реагирала добре на лечението. След това обаче лекарят ми каза, че тя е била с 34 градуса температура след тези часове ходене по болниците, каза още Бочукова.

Близо 18 часа за болната е търсена болница, в която да бъде настанена. В епикризата пише, че е починала на първо място от COVID, на второ - от неидентифицирана вирусна пневмония и на трето - внезапна сърдечна смърт, обясни дъщерята на болната.