България лети стремглаво надолу в ранглистата на ФИФА
Секция: СПОРТ
22 Октомври 2020 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България лети стремглаво надолу в ранглистата на ФИФА

/КРОСС/ Националите на България се сринаха с шест места в ранглистата на ФИФА. След като преди месец футболистите на Георги Дерменджиев бяха под №60 в света, сега те са №66 след загубите от Унгария, Финландия и Уелс.

Българите имат точно толкова точки, колкото и в предходното издание на подреждането - 1378. Пред нас вече са Северна Македония (№65), Черна гора (№64), Хондурас (№63), Словения (№62), Кот Д"Ивоар (№61) и Еквадор (№60). От другата ни страна пък се нареждат Саудитска Арабия (№67), Ел Салвадор (№68), Албания (№69) и Ирак (№70).

Всъщност само два отбора са направили по-голямо отстъпление от българското такова. Андора губи осем позиции и спада до №145 в света, а северните ни съседи от Румъния са с десет места назад и са под №44.

Най-голямо изкачване бележат от Малта, които вече са №180, след като педи това бяха №186, както и Алжир, Парагвай, Израел и Унгария, придвижили се с по пет места напред. Унгарците, които ни победиха насред София вече са в Топ 50 - №47.

В първите десет има леко разместване, като Испания изпреварва Уругвай за шестото място, а Аржентина - Хърватия, но за осмата позиция. №1 остава Белгия.