Над 10 000 нови клиенти привлече ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги в процеса на либерализация
Секция: ИКОНОМИКА
22 Октомври 2020 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  Над 10 000 нови клиенти привлече ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги в процеса на либерализация

/КРОСС/ Над 10 000 нови клиенти привлече ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги в процеса на либерализация на всички небитови клиенти

Първият в България портал за сключване на договор за доставка на електроенергия от разстояние - www.kupitok.bg - бележи значителен ръст на интереса от страна на клиентите през третото тримесечие на 2020 година. Интересът се обяснява със задължителната либерализация на небитовите клиенти след промените в Закона за енергетиката от 26.06.2020 г. С над 20% са се увеличили регистрираните потребители в платформата за периода юли-септември 2020 г. спрямо всички регистрации от стартирането на платформата през януари 2016 година. Това представлява увеличение на новите клиенти в портала с над 270% на средномесечна база.

Ръстът в клиентите, които са решили да изберат ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги за свой доставчик посредством www.kupitok.bg, е още по-значим - над 12 пъти повече договори са сключени средномесечно от 01.07 до 30.09.2020 година. Това на практика означава, че близо всеки трети от регистрираните в платформата потребители е открил подходящия за него продукт от предложенията в платформата. От момента на влизане в сила на законовите промени за либерализацията досега общият брой небитови клиенти, които вече сключиха договори с ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, е над 10 000. Тази бройка е динамична и непрекъснато се увеличава по всички възможни канали за връзка с търговците на дружеството.

Повишен интерес към електронния портал на дружеството www.kupitok.bg е генериран и във връзка с нова функционалност - добавянето на форма за заявка от клиентите (https://portal.eproes.bg/offer), с която могат да поискат индивидуализирана за техните нужди оферта и консултация от представител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. В рамките на малко повече от месец над 250 клиента получиха своите оферти на свободния пазар на електрическа енергия.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги ЕАД има 15 успешни години опит като регистриран участник на свободния пазар на електрическа енергия в страната. През годините компанията е изградила стабилно портфолио от много големи индустриални клиенти, работещи във водещи отрасли, клиенти от сферата на услугите, търговски вериги и др. През февруари 2020 година беше реализирано сливането й с другото търговско дружество, част от чешката енергийна група ENERGO-PRO S.A., ЕНЕРГО-ПРО Трейдинг ЕАД. Така водещият енергиен търговец значително разшири своите позиции в търговията с електроенергия.