Устреми се към бъдещето със серията Huawei Mate 40 – огромна мощност и вдъхновение за креативност
Секция: Технологии
22 Октомври 2020 22:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Устреми се към бъдещето със серията Huawei Mate 40 – огромна мощност и вдъхновение за креативност

/КРОСС/ Huawei Consumer Business Group (BG) прибави към богатото си продуктово портфолио серията от най-висок клас HUAWEI Mate 40, която променя коренно потребителското изживяване със смартфона. Най-добрият Mate досега, Mate 40 e олицетворение на най-високите технологии на Huawei, на ДНК-то на компанията да инвестира в иновации и да ги имплементира в модели, всеки път надскачащи това, което мислим за възможно в цифровата ера.

HUAWEI Mate 40 e новият технологичен връх в емблематичната серия Mate. За последните 8 години бяхме свидетели на 10 открояващи се Mate устройства, а днес най-новите Mate 40 са пресечна точка на най-високите постижения в технологичната индустрия. От мощната производителност до уникалното взаимодействие с потребителя, всичко е подчинено на идеята за най-доброто изживяване със смартфон. HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са базирани на първия и единствен в света 5-нанометров чипсет с интегрирана 5G свързаност, Ultra Vision кино камера и емблематичния Space Ring дизайн, и на по-интелигентно и по-интуитивно изживяване в изпълнения с цифрови технологии свят.  

Ричард Ю, Изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group, каза от сцената: „Всяка година серията Mate събира най-високите технологични постижения в изумително устройство. Това е ДНК-то на Mate и го правим възможно с нашата отдаденост на иновациите. В тези безпрецедентни времена, фокусът ни остава създаването на по-добро бъдеще, с иновативни технологии, които имат позитивно и съществено отражение в живота на потребителите. Занапред, ще продължим да работим заедно с нашите партньори, за да осигурим Seamless AI Life изживяване на потребителите от целия свят.“

Футуристичен дизайн
Като среща на иконичния дизайн с иновативните технологии и прецизност на изработката, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ следват принципа, че формата е израз на функционалността. Характерният HUAWEI 88° Horizon Display създава потапящо визуално поле в компактно тяло, а плавните извивки лягат удобно в ръката. Устройствата предлагат още водо и прахоустойчивост от клас IP 68, възможност да управлявате силата на звука както с виртуални, така и с физически контроли, и усъвършенствани алгоритми за предотвратяване на реакции от случайно докосване.  

Олицетворение на чистата красота, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са с по-малък прорез за предната камера, в който са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове.  

Гърбът на устройствата разкрива т. нар. Space Ring Design, еволюция на иконичния дизайн на серията, базиран на кръга и симетрията. HUAWEI Mate 40 и HUAWEI Mate 40 Pro са налични в черно и бяло, както й в неустоимия цвят Mystic Silver, постигнат с покритие, което създава ефект на изместване на цветовете и ни потапя в мистерията на невидимото. Налице са и два варианта от еко кожа, Sunflower Yellow и Olive Green. HUAWEI Mate 40 Pro+ е с панел от нано-керамика в два непреходни цвята - Ceramic White и Ceramic Black.

Kirin 9000 поставя нови стандарти за производителност и 5G

В сърцето на най-добрия Mate досега е серията Kirin 9000, изцяло екипирана за 5G, способна на интензивни изчисления и многозадачност, които изпълнява с лекота. Използван в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+, Kirin 9000 е най-комплексният 5nm 5G SoC, гарантиращ огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. За първи път чипсет на флагман има повече от 15.3 милиарда транзистора, което представлява безпрецедентна гъстота и функционалност на 5G SoC чипсета. Мощният централен процесор се характеризира с трислойна енергийно ефективна архитектура с ядра, които работят на базови честоти до 3.13 GHz. В едночиповата система е интегриран и графичният процесор 24 -Core Mali-G78 GPU, както и иновативна невронна мрежа с две големи и едно малко ядра, което постига нов връх в работещия на самото устройство изкуствен интелект.  

24-Core Mali-G78 GPU в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ е най-мощният графичен процесор, поставян някога в Huawei устройство. Благодарение на него потребителят се радва на висока графична производителност, както и на изумително аудио и видео изживяване в игрите. 90Hz дисплей работи заедно с 240Hz честота на обработка на докосванията, за да осигури бърз отговор на действията ви, и вече поддържа управление с докосване на нивото на визуалното преживяване. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

В серията HUAWEI Mate 40 Series е използвана и усъвършенствана технология на батерията, за да посрещне нуждите на 5G, и най-бързата версия на HUAWEI SuperCharge.

Комплексна камера, с която снимките и видеата за по-лесни и по-качествени

Фотографската система на серията HUAWEI Mate 40 е разработена съвместно с Leica в стремеж към най-доброто възможно решение и поредните пробиви към доскоро немислими възможности. Ултраширокоъгълен обектив, мощна основна камера с висока резолюция, изумително телефото и още много възможности от висок клас са достъпни в персоналното ви цифрово устройство. С двойна кино-камера и двойна ултраширока камера, потребителите могат да заснемат изумителни широкоъгълни видеа и снимки както с основната, така и с предната камера.  
А когато говорим за кинематография, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са повече от изключителни. Двойната кино-камера се характеризира със сензор със съотношение на страните 3:2, в стила на киното. Заснемането висококачествено видео е по-лесно отвсякога, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя. Сред останалите екстри е много полезното следене на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Фонова музика, филтри и ефекти също могат да се добавят с лекота. Да не забравяме и аудиото – серията HUAWEI Mate 40 предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители.

Ултраширокоъгълната кино-камера предлага още по-широк ъгъл на видимост, по-богат детайл, още по-добро качество при ниска осветеност и алгоритми за коригиране на изкривяването, което позволява заснемането на красиви пейзажни сцени, докато основната камера прави невероятни снимки във висока резолюция. Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрената корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации. HUAWEI Mate 40 Pro идва и с перископска телефото камера, за да поддържа 10-кратно хибридно приближение и 50-кратно цифрово приближение, а HUAWEI Mate 40 Pro+ отива още по-далеч с двойна телефото камера, която позволява 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Ultra Vision селфи камерата на HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ извежда влогинга и селфитата на качествено ново ниво с поддръжката на 4К и опцията за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера, позволявайте да се добави драматизъм при документиране на случващи се на висока скорост сцени.

С мисъл за потребителя

HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са създадени с идеята да революционализират начина, по който потребителите интегрират смартфоните в живота си с функции като интелигентно управление с жестове, което позволява управление, без изобщо да докосвате устройството. Просто прокарайте ръка над екрана, за да събудите смартфона, или навигирайте през екрани и менюта с махане наляво, надясно, нагоре и надолу. Поддържа се и въздушен жест за приемане на обаждане.
Изцяло нова е функцията Eyes on Display за изцяло персонализирани интерактивни дисплеи, съдържаща всичката информация, която искате да имате винаги пред погледа си. Звъненето от ненавременни входящи повиквания може да се намали само с поглед, а автоматичното „заспиване“ да се изключи, след като телефонът е привлякъл вниманието ви.

Усъвършенстваната MeeTime функционалност е крачка към по-свързан, по-интелигентен живот. В комбинация с 1+8+N екосистемата, мултиекранното взаимодействие предлага на потребителите нов начин да работят с повече от едно устройство, изпълнявайки няколко приложения едновременно при комбинацията смартфон и PC.

По отношение сигурността, операционната система EMUI 11 винаги е предлагала съвременни решения за защита на потребителите. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба. EMUI 11 идва и с нови функции за защита на неприкосновеността на информацията. При пращане на изображения потребителите могат лесно да изтрият чувствителни лични данни като локация, време и информация за устройството от файла, преди да го изпратят.

Серията HUAWEI Mate 40 идва с Huawei Mobile Services (HMS), осигурявайки по-интелигентно, по-богато, по-удобно и по-сигурно потребителско изживяване. От трибуната на глобалната премиера, Huawei обяви още нови приложения за потребителите по света, включително Petal Search – машина за търсене на различни типове съдържание, Petal Maps – карта, която се възползва от управлението с жестове на серията HUAWEI Mate 40, и HUAWEI Docs – мощна универсална услуга за документи. Тези приложения проправят пътя към по-добър базиран на цифровите технологии живот за над 700 милиона потребители на Huawei устройства по света.

В България

Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември.
 
Модел                      Конфигурация     Цена      
HUAWEI Mate 40         8GB+128GB           EUR899      
HUAWEI Mate 40 Pro   8GB+256GB           EUR1199      
HUAWEI Mate 40 Pro+ 12GB+256GB         EUR1399     

По време на глобалната премиера, Huawei представи също HUAWEI FreeBuds Studio, първите over-ear шумопотискащи слушалки на бранда, HUAWEI WATCH GT 2 PORSCHE DESIGN, както и смарт очилата HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II и HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.