Huawei обяви Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs
Секция: Технологии
23 Октомври 2020 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei обяви Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs

/КРОСС/ В рамките на глобалната премиера на серията HUAWEI Mate 40, Huawei обяви вълнуващи допълнения към HMS екосистемата - Petal Search, Petal Maps и HUAWEI Docs, които извеждат потребителското изживяване на качествено ново ниво.

Интеграцията на хадруер и софтуер обогатява цифровия лайфстайл
Официалната търсачка на Huawei - Petal Search, вече е достъпна в над 170 държави и региони и поддържа над 50 езика, позволявайки на потребителите да бързо и удобно да намерят информация, съдържание и услуги от всякакъв тип.
Petal Search предлага възможности за търсене в над 20 категории, сред които приложения, новини, видеа, пазаруване, полети и локални бизнеси. Търсачката също така интегрира различни инструменти като прогноза за времето, калкулатор, преобразувател на валути и други, за да помогне на потребителите с ежедневно необходимата им информация. С новия ъпдейт търсенето става и визуално много по-приятно. Резултатите от търсенето се показват в информационни карти, вместо просто като уеб линкове. Всичко, което ви трябва, е налице мигновено, достъпно само с няколко клика.

Използвайки интелигентните технологии, работещи на Huawei устройствата, Petal Search позволява на потребителите да извършват и визуално търсене чрез снимки или изображения. Функцията за визуално търсене разпознава богато множество обекти като хора, животни, туристически забележителности, и въвежда нови възможности като разпознаване на растения. Например можете да направите снимка на храната си и Petal Search ще ви покаже рецептата! В приложението е интегрирана и функция за гласово търсене, поддържаща английски, испански, френски, арабски и други езици. Тези функции ще посрещнат изискванията на тези, които често са в движение, но искат да са максимално ефективни и тогaва.

Huawei залага много на сътрудничеството с глобални и местни партньори, за да предложи пълноценно, базирано на локация или на сценарий търсене. При търсене на съдържание, свързано с местния живот, Petal Search предлага на потребителите висококачествена и популярна локализирана информация, като препоръка за храна наблизо, местни атракции и пазарни отстъпки.

Petal Maps, от своя страна, е качествен и удобен навигационен инструмент, който предлага позициониране, карти, търсене на места, навигация при шофиране и списъци с лчбими места на потребителите от 140 държави и региони. Petal Maps поддържа показване на картите на няколко езика, с гласови уведомления на английски, френски, испански, немски, италиански и китайски

Petal Maps поддържа и изключително удобната функция за актуализиране на маршрути в реално време, за да подпомогне бързото и ефективно придвижване на гражданите. С новаторски технологии като Super GNSS и алгоритми за разпознаване на изображения, Petal Maps повишава точността и предлага най-бързите и ненатоварени пътища.

Благодарение на управлението с жестове при серията HUAWEI Mate 40, шофьорите могат да превключват между изглед за навигация и показване на картата като просто „натиснат във въздуха" с длан по посока на екрана. Тази интелигентна комуникация човек-устройство улеснява пътуването и допринася за неговата безопасност.

HUAWEI Docs - услуга, налична за потребителите на серията HUAWEI Mate 40 в над 100 държави и региони, поддържа разглеждане и редактиране на документи в над 50 формата, сред които PDF, PPT, и DOC. Със синхронизация в реално време, благодарение на облачните услуги, HUAWEI Docs позволява на потребителите да работят върху един документ от различни устройства, логнати с едно и също HUAWEI ID.

Пълен пакет от приложения, базирани на Huawei Mobile Services, за по-интелигентен цифров лайфстайл

Обновената функция Find Device позволява на потребителите да локализират своите Huawei устройства като смартфони, часовници, слушалки и очила. Може да пуснете отдалечено мелодия на звънене, по която да се ориентирате къде е устройството, или да изберете да заключите или изтриете информацията от устройство, от съображения за сигурност.
Към момента функцията Find Device поддържа HUAWEI Freebuds Pro, Freebuds Studio, Watch GT2 Pro и Gentle Monster Eyewear II.

HUAWEI Themes въвежда ексклузивни пакети от теми, за по-дълбока персонализация на устройството. Първите такива пакети включват теми с известни артисти, класическа литература и други.

С подкрепата на 2 милиона глобални разработчици, екосистемата Huawei Mobile Services поддържа висока скорост на растеж. Като един от Топ 3 магазини за приложения в света, AppGallery продължава да акумулира популярни глобални и локални приложения, на които се радват над 500 милиона активни потребители месечно. HUAWEI Quick App също бележи 260% годишен ръст на активните потребители за месец.