Българка се озова в Киев вместо във Валенсия след сгрешен полет
Секция: Туризъм
23 Октомври 2020 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българка се озова в Киев вместо във Валенсия след сгрешен полет

/КРОСС/ Да се озовеш с полет в Украйна, вместо в Испания. В тази абсурдна ситуация попадна една българка, живееща в Англия. Жената имала редовен билет за полет от Лондон за Валенсия. Качила се на самолета, но се озовала в Киев.

Христина Филева живее в Англия, решава да посети приятеля си във Валенсия, Испания. Купува си билет, отива на летището в Лондон, но няколко часа по-късно разбира, че не е пристигнала в испанския град, а на другия край на Европа - в Киев, Украйна. Оказва се че е объркала гейта.

След като билетът й бил проверен, тя и останалите пътници не са били извозени с автобус, а са били качени директно на самолета. Христина твърди, че не е чула, когато са съобщавали каква е дестинацията на полета. Имало и съвпадение - мястото, написано в билета на жената, се оказало свободно и в грешния самолет.

Христина разказва, че никой на летището в Киев не разбирал английски и комуникацията била много трудна. Въпреки това успели да помогнат.

Отне доста време, докато разберат какво се случва, защото беше необяснимо как е възможно. Просто на никой не се е случвало и специално в това летище казаха, че досега са нямали такъв случай. Аз, когато пристигнах в Киев, си прекарах целия ден на летището, защото чаках да ми организират хотел и да намерят следващия билет за Испания, тъй като няма никакви полети и нямаше за Испания по това време. За другия ден имаха полет до Манчестър и след това от Манчестър до Валенсия. Всичко беше покрито от авиокомпанията, обясни Христина.

Нова телевизия потърси и позиция от авиокомпанията, за да обясни как се е стигнало до куриозната грешка, но все още очакват отговор. А Христина тепърва ще търси правата си.