Отварят кръстовището при бул. "Тодор Каблешков" в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2020 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отварят кръстовището при бул. "Тодор Каблешков" в София

/КРОСС/ От днес пускат за движение кръстовището на булевард "Тодор Каблешков" и улица "Боянски водопад" в столичния квартал "Манастирски ливади". За около две седмици обаче се затваря кръстовището на булеварда с улица "Костенски водопад".

Ремонтът на булевард "Тодор Каблешков" започна още в началото на юни тази година и трябваше да приключи до края на годината, но това няма да се случи. По думите на кмета на района забавянето вече е 80 дни. Затова можем да говорим, че булевардът ще бъде напълно готов някъде към средата на следващата година.

Днес беше отпушена важна за жителите на района пътна артерия - това е улица "Боянски водопад". Тя вече е отворена за преминаване, но ще бъде затворено за ремонт друго важно кръстовище с улица "Костенски водопад".

Следващият голям инфраструктурен проект в района е именно разширението на улица "Костенски водопад" в посока Околовръстното шосе. За там вече има преговори за хората собственици на имоти, които се налага да бъдат отчуждени. Преговорите вървят добре.

Самият "Каблешков" е един от най-важните проекти за столицата, защото това е много важна артерия - вътрешен градски ринг, както го наричат, и дава алтернатива за движение на хората.

"Самият булевард "Тодор Каблешков" е един от ринговете, вторият ринг, който ще свърже в последствие "Овча купел" с "Лозенец", "Дървеница" през "Филип Кутев". Трябва да финишира бул. "Тодор Каблешков" в "Черни връх". В момента ще бъде изпълнен до половината, до улица "Луи Айер", след което догодина, надявам се, ще бъде продължен със средства на Столична община и до "Черни връх", коментира кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.