Болницата в Бургас търси доброволци в помощ на Covid отделението
Секция: Здраве
23 Октомври 2020 16:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Болницата в Бургас търси доброволци в помощ на Covid отделението

/КРОСС/ Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас призовава лекари и обикновени граждани да станат доброволци в помощ на Covid отделението. 36 души са настанени в него в момента, като предстои разкриването на нови 24 легла.

Призив за доброволци, които да помогнат на лекарите в Covid отделението, които изнемогват от постоянния извънреден труд и се затрудняват да обгрижват пациентите, отправи още през седмицата директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски:

"Като бройка минимумът, който ни трябва, са шест сестри, за да може да покрием спокойно дежурствата и да осигурим обслужване на пациентите в този обем, в който се нуждаят пациентите, защото ние сега сме покрили дежурствата с по една сестра, но нали разбирате, една сестра на 15 души е трудно обслужването на тези пациенти и качеството на медицината всъщност в този случай пада. От друга страна по същия начин е и с лекарите, защото ние сега в момента имаме един лекар, който обслужва тези 30 пациента на дежурство".

Призивът на болницата е най-вече към новозавършилите млади лекари от цялата страна.

Те могат да бъдат назначени веднага на трудов договор, да получават заплата и допълнително възнаграждение за работа с Covid пациенти.

Студенти-медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности също могат да бъдат назначени