Хранителни антидвойки
Секция: Здраве
24 Октомври 2020 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хранителни антидвойки

/КРОСС/ Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си. Доказано е, че някои продукти нарушават функционирането на стомашно-чревния тракт, причиняват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, ако се комбинират често

Краставици и домати

Смесени в една салата на практика я лишават от витамин С. Освен това доматът е кисел продукт, а краставицата е алкална. Това означава, че докато стомахът отделя киселина за преработка на краставиците, доматите вече

Месо и картофи

Лекарите не препоръчват да се ядат тези храни заедно, тъй като алкалите неутрализират киселината, която нарушава храносмилателния процес и води до отлагане на токсини поради лошо усвояваната храна.започват процеса на ферментация и следователно получаваме подуване на корема, въпреки приятния вкус.

Риба и яйца

И двата компонента са протеинови храни, които трябва да се консумират разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци. Честото нарушаване на това правило може да доведе до гастрит, хроничен запек, стомашни язви или даже панкреатит.

Вино и десерти

Под въздействието на алкохола инсулинът започва да се произвежда по-активно в организма и ако в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава обикновените захари ще започнат да се превръщат в мастни натрупвания. Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното - тогава здравето ви ще бъде в безопасност.