Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията
Секция: ПОЛИТИКА
25 Октомври 2020 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията

/КРОСС/ Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в онлайн заседание на Президиума наСоциалистическия интернационал. Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват162 партии от над 100 държави от цял свят.Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСПкато най-демократичния и модерен избор и за високия резултат, с който бе избрана. Тязапозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България, като изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище надоходите и растящата безработица.

Тя подчерта, че българските социалисти щепродължават да се борят за реалното въвеждане на принципите на върховенството назакона в България, за провеждането на честни избори и за реформа на икономическите исоциалните политики в държавата, с цел осигуряването на по-добър жизнен стандарт забългарите.

Нинова коментира европейските политики за следващия програмен период ипреговорите по зелената сделка. В своето изказване тя посочи, че в условията на глобалназдравна и икономическа криза, политиците трябва да бъдат още по-смели и безкомпромиснив своите усилия да запазят от една страна живота и здравето на гражданите, а от друга дагарантират техните основни права - човешки, икономически, социални и политически0.

Тя заяви, че приоритетни за левицата теми ще бъдат здравеопазването, доходите,икономиката, образованието и борбата с корупцията .На заседанието на Президиума на Социалистическия интернационал бяха обсъдени теми,свързани с установяването на демократичните принципи в държавите, където те липсват, спостигането на мир и стабилност в конфликтните региони по света, както и с произтичащитеот COVID-19 предизвикателства.

Други участници в заседанието бяха Георгиос Папандреу,председател на Соцаилистическия интернационал, Луис Аяла - генерален секретар, както иоще над 35 участници от различните партии-членки от всички континенти.