Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл
Секция: Русия
26 Октомври 2020 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл

/КРОСС/ Владимир Путин е предложил на Пласидо Доминго да стане член на Съвета по култура и изкуство към Президентството на Руската федерация, съобщи известният оперен певец и диригент в телевизионния ефир на руския „Първи канал".

„Владимир Путин великодушно ме покани да вляза в Съвета по култура и изкуство. За мен би било чест да приема това предложение, но за съжаление плътният график на гастролите ми не ми позволява засега. Все пак имаме договорености за бъдещо сътрудничество и през този театрален сезон аз няколко пъти ще се връщам в Москва", поясни Доминго.

На 21 октомври Пласидо Доминго дирижира спектакъла „Манон Леско" в Болшой театър, а на 24 октомври на същата сцена се състоя гала концертът „Болшой и Пласидо Доминго: живот в операта".

„Имах 10 чудесни дни в Москва и най-вече в Болшой театър, където се състоя моят диригентски дебют [на тази сцена]*, 46 години след певческия ми дебют там. Болшой е един от най-величествените театри, където съм гастролирал. Той има особена атмосфера и за мен е чест да излизам на тази легендарна сцена", добави в интервюто Пласидо Доминго, който винаги е демонстрирал специално отношение към Русия.

Специално за ролята си в „Дама Пика" големият тенор е научил партията си на руски език.

Певецът бе диагностициран с коронавирус през март, месец по-късно Доминго съобщи, че си е вкъщи и се чувства добре.

* Пласидо Доминго дебютира като диригент през сезон 1973/74 г. в Ню Йорк.