Вежди Рашидов: Държавата не е само ресторанти и театри, трябва да опазим хората живи
Секция: ПОЛИТИКА
26 Октомври 2020 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вежди Рашидов: Държавата не е само ресторанти и театри, трябва да опазим хората живи

/КРОСС/ Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи - основно. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, отколкото жив - по-беден. Това каза в БТВ „Тази сутрин" председателят по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов. По думите му правителството ще отпусне 30 млн. повече за култура. Рашидов сподели, че според него е грешка, че досега Министерството на културата не е глобило протестиращите, които замерят с яйца сгради - паметници на културата. По думите му отговорност е на сегашния министър Боил Банов да го направи.

Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата, коментира Рашидов.

Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави - това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи, коментира Рашидов относно министъра на културата Боил Банов.

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов коментира, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ. Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава. По думите на Рашидов е недопустимо да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право.

Относно ситуацията с председателя на НС Цвета Караянчева, бившият министър на културата каза, че тя и премиерът „са си простили". Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно й е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки, поясни Вежди Рашидов.